DIY Kauneus ja meikit

DIY puuterit ja meikkivoide

Edellisessä postauksessa kerroin, että teen puuterini itse. Kerroin myös, että puutereita on todella helppo tehdä kotona ja nyt kuulette miksi. Puuterin pohja on kaikissa aikalailla sama. Joko yksi tai kaksi teelusikallista arrowjuurijauhetta, perunajauhoja tai maissitärkkelystä. Tämä on siis valkoinen pohja johon lisään oman ihon sävyjeni mukaan erilaisia värejä ja saveja esimerkiksi bentoniittisavea joka on vaalean harmaata. Ruskeaa saan kaakaojauheesta ja keltaista mica-jauheista sekä kurkumasta. Joskus lisään vaikka kanelia tai kardemummaa, oikean sävyn saa kokeilemalla erilaisia värisekoituksia. Kokeilin kerran irrottaa punansävyjä kuivatuista marjoista mutta ainakin omani olivat liian karkeita eivätkä irrottaneet sävyjä yhtään – tämän vuoksi suosin värillisiä mica -jauheita

Niinkuin aiemmassa postauksessani kerroin, mica -jauheista saa kaunista hohtoa puutereihin, varsinkin korostus- sekä aurinkopuutereihin halutessaan. Mattapuuterista sen voi jättää kokonaan pois jos ei halua hohtoa kasvoille. Meikkivoiteen voi myös tehdä tällä samalla kaavalla, laittaen puuterin joukkoon periaatteessa mitä vain öljyjä. Voiteet käyvät värien puolesta myös esimerkiksi voidemaisena poskipunana. Haluan kuitenkin taas muistuttaa, että kaikki aineet eivät sovellu kaikille ja tuotteita kannattaa testata aina ensin pieneen kohtaan ihoa. Itse tehty meikkivoide voi myös olla liian rasvainen jo valmiiksi öljyiselle iholle. Koostumus on tietysti myös erilainen mitä kaupan meikkivoiteissa. Itse laitan joskus bb-voiteen tyylisesti jos haluan kalpeille kasvoilleni hieman väriä ilman meikkivoidetta. Lopputulos on todella luonnollinen varsinkin näin kesää kohden kun meikkivoiteita ei halua käyttää niin runsaasti. Puuteria en enää tosin laittaisi tämän voiteen päälle, herkästi sekoittuvat ja tekee siten kurjia väriviiruja iholle.

VINKKI! Joskus lorautan puutereihin kirkasta viinaa ja yön aikana viina on haihtunut jättäen jäljelle pelkästään puuterin, mukavasti kovettuneena purkkiin. Tätä puuteria on mukavampi kantaa laukussa kuin irtopuuteria joka huonolla tuurilla leviää kokonaisuudessaan laukun pohjalle. Puutereita kannattaa tehdä vain noin kuukauden käytön verran, eli pieniä purkillisia. Ainesosat eivät maksa maltaita mutta säilyvyys on aina riskinsä kun säilöntäaineita ei käytetä. Muista myös pestä meikkisudit aina kun vaihdat uuteen satsiin.

HUOM! Määrät ovat noin arvioita. Valitettavasti en ole mitannut määriä sillä välillä laitan jotain tiettyä sävyä enemmän ja toista taas vähemmän. Itse luotan siihen, että silmämääräisesti näen mikä on itselleni mieluinen ruskean tai punaisen sävy.

2 thoughts on “DIY puuterit ja meikkivoide”

  1. Ai vitsit, kui siistiä ois tehdä omat meikkinsä! Täytyykin ottaa nää ohjeet ylös niin vois kokeilla, kun seuraavan kerran tarvitsee uuden puuterin ja aurinkopuuterin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *