DIY Kauneus ja meikit

Tee itse – hiusvaha sekä hiuslakka

Edellisessä postauksessa lupasin kertoa teille itse tehdyn hiusvahan ohjeen jota olen miehelleni tehnyt kaupan tököttien sijaan. Vinkkinä, kun kaapista löytyy mehiläisvahaa, sheaa sekä kookosöljyä, voi kotona loihtia vaikka mitä kivoja DIY -juttuja. Hiusvahan tekeminen on todella helppoa ja vanhat purnukat on helppo käyttää uudestaan ja uudestaan.

Mieheni tykästyi itse tehtyyn hiusvahaan ja sanoi sen toimivan yhtä hyvin kuin kaupan vahat. Sanoi, että tosi tosi jees, kunhan sen saa purkista ulos. Eli koostumus taitaa olla hieman kova mutta sulaa käteen kunhan nokareen saa lusikalla purkista. Taidan tehdä ensi kerralla uuden satsin erilailla, kerron sitten miten onnistui jos saisin koostumuksen pehmeämmäksi. Eka ajatus oli, että vatkaan sen samalla tavalla kuin tekemässäni aurinkorasvassa – lue täältä.

“Tosi tosi jees, kun sen saa purkista ulos.”

No, mikä sopisikaan hiusvahan kanssa yhteen niinkuin ananas ja kookos? No hiuslakka! Ja kyllä, senkin voi tehdä itse ja olen satavarma, että kaapistasi löytyy kyseiset ainesosat sen tekemiseen. En ole ikinä ollut hiuslakan suurkuluttaja mutta nykyään kyllä käytän enemmän kun hengittäminenkin on mukavampaa ilman tujua kemikaalipilveä. Plus, hiuslakka on ihan super toimiva ja mikä parasta – tajuttoman helppo tehdä. Mieheni sumuttelee hiuksiaan vähän enemmän ja siitä ajatus lähtikin kun kaipasin hänelle ekologista sekä myrkytöntä vaihtoehtoa hiuslakalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *