DIY Kauneus ja meikit

Tee itse omat puuterit

Mahdollisuuksia sekä värejä on loputtomiin. Tee itse aurinkopuutereita, korostuspuutereita, mattapuutereita, poskipunia, meikkivoiteita ja kaikki nämä luonnollisesti oman ihosi väreissä tai missä väreissä ikinä haluatkaan. Miltä kuulostaa?

Kerroin Ayurveda -postauksessani hieman micasta ja kuukivestä jonka voit lukea täältä. Jos et ole ennen kuullut micasta niin nyt korvat hörölle. Ilman mica -pulveria, itse tehtyyn puuteriin ei saa kimallusta eli hohdetta. En sano, etteikö onnistuisi mainiosti ilmankin mutta värit sekä kimalteen haluan itse nimenomaan mica -jauheesta. Varsinkin highliterit eli korostuspuuterit onnistuu parhaiten kimalteella. Luomiväreihin saa myös rajattomammin värejä mica -jauheilla. Moni ystävistänikään ei varmaan tiedä, että teen puuterini itse. Eroa ei huomaa kuin vasta ehkä mikroskoopin alla, onko meikkini kaupanhyllyltä vaiko itse tehtyä. Kuinka hienoa on, että oman kosmetiikan tekeminen ei lisää muoviroskaa arjessamme vaan nimenomaan vähentää sitä. Jos/kun joka kuukausi ostaisimme yhden puuterin, meikkivoiteen, poskipunan sekä ripsivärin tulisi turhaa muoviroskaa vuodessa jo 48kpl pelkästään meikeistä. Kääk!

Mica -pulvereita on jonkin verran erilaisia kuten silkki mica ja serisiitti mica. Kaikki micat eivät kuitenkaan ole biohajoavia ellei sitä ole erikseen mainittu. Perus mica -pulvereilla ei kuitenkaan ole mitään ympäristöhaittavaikutuksia vesieliöille tai luonnolle ja pääsääntöisesti ne on tehty luonnollisista aineista ja väreistä. Mica -pulverit ovat myös täysin vegaanisia. Biohajoavia mica -pulevereita saa Limepop -verkkokaupasta. Micat sisältävät pääsääntöisesti muskoviittikiillehiutaleita, rautaa ja titaania joiden avulla ne myös värjätään luonnollisesti rautaoksideilla ja muilla luonnossa esiintyvillä väreillä.

Painotan arjessa valintojani luonnollisiin sekä ympäristöystävällisiin tuotteisiin. Uskon, että monia muitakin kiinnostaa mistä luonnonkosmetiikkaa saa, mitkä tuotteet ovat testattu oikeasti toimiviksi ja mitä tuotteita voi tehdä jopa ihan itse. Olen kerännyt tietoa ja taitoa vuosien varrella hyvinkin laajalti ja pyrin kertomaan ajatuksiani mahdollisimman helposti jokaiselle tämän blogin myötä. Vaikka teenkin puuterini omin pikku kätösin, haluan huomauttaa, että käytän silti muitakin tuotteita kuten esimerkiksi talvisin bareMineralsin meikkivoidetta jossa on spf20. BareMineralsin tuotteita (ja monia muitakin luonnonkosmetiikka tuotteita) voit ostaa esimerkiksi Kicks -verkkokaupasta. Itse tehdyt puuterit ovat oikeasti todella helppoja tehdä, tarvitset vain muutaman ainesosan, lopputulos kasvoilla on todella luonnollinen ja kestävä iltaan asti.

Haluaisitko koittaa tehdä puuterisi itse? Säästä käytetyt ja tyhjät kasvovoide- sekä puuteriputelit sillä seuraava postaus sisältää ohjeen DIY puutereihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *