DIY

Hus, hyttyset!

Hyttysten aika on taas käsillä (kirjaimellisesti). Omat koivet ovat ainakin täynnä kutiavia paukamia iltaisista pihahommista. Itse tehdyt hyttyskarkoitteet ovat olleet todella toimivia ja kiva helppo iltapuuha uudella terassilla. Tarvitset vain pari nippua yrttejä, paperinarua ja tarjottimen pienillä kivillä tai ilmavan ritilän.

Tarvitset salvian oksia, rosmariinia sekä myrkytöntä paperinarua. Muotoile yrteistä pieniä pötköjä ja kiinnitä narulla yhteen. Pieniä kiviä asetellaan tarjottimelle ilmavasti ja suitsuke asetellaan palamaan hitaasti ja valvotusti tarjottimen päälle. Palaa kuin sikari. Hyttysille epämieluisa tuoksu. Meillä seisoo pihalla pieni Lucifer ulkotakka, jonne kätevästi saan laitettua kyseiset suitsukkeet palamaan, tuuli voi viedä mennessään joten on ehdottoman tärkeää polttaa aina kaikkea palavaa valvotusti. Suitsukkeella on sama idea kuin hyttyshyrrällä joka jätetään pöydälle hiljalleen palamaan.

Suitsuke sytytetään toisesta päästä palamaan ja hieman puhalletaan jotta tuli pääsee alkuun, jätä tarjottimelle hiljalleen palamaan. Jos suitsuke ei ehdi palamaan illanvietossa loppuun, voit kastaa palavan pään vesilasiin ja jätä taas kuivumaan. Käytä uudestaan ensi kerralla.

Suitsuke palaa ilmavalla ritilällä.
  1. Levitä oksia pöydälle pitkään pötköön.
  2. Sido paperinarulla tiukkaan oksat yhteen kahdella kierroksella.
  3. Jätä pötköt kuivumaan huoneenlämpöön.
  4. Sytytä suitsuke toisesta päästä ja anna palaa hiljalleen.
  5. Polta suitsukkeita aina valvotusti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *