Hyvinvointi ja terveys Ruoka ja juoma

Karviais-siankärsämö pizza

Pihalla kävellessäni, tuli mieleeni hyödyntää illan pizzaan satokauden herkkuja. Mukaan keräsin ihanan liiloja karviaisia, siankärsämön lehtiä sekä kukkia ja muutaman villiorvokin. En ole pitkään aikaan syönyt näin herkullista, raikasta ja kevyttä pizzaa. Kaiken kruunasi pizzakivi, joka teki pizzapohjasta ihanan ilmavan ja rapean.

Pizzapohja (neljälle)

2tl kuivahiivaa
2tl kuusenkerkkäsuolaa
2tl sokeria
2dl kiehautettua vettä
4dl jauhoja (vehnä- tai gluteenittomia jauhoja)
2rkl öljyä

Pizzan täytteet

Mozzarellaa
Siankärsämön lehtiä
Siankärsämön pieniä kukkia
Karvaisia
Jauhelihaa
Orvokkeja
Pinjansiemeniä

Sekoita kaikki pohjan ainekset, öljy viimeisenä ja anna taikinan nousta puolisen tuntia. Pyöräytä taikinasta neljä palloa ja kauli neljä pohjaa jauhoisella pöydällä. Siirrä taikina jauhotetulle pizzalevylle. Mausta tomaattikastike pippurilla, suolalla, sipulijauheella sekä öljyllä. Levitä tomaattikastike ja täytteet pizzan päälle. Lisää haluamaasi juustoa ja siirrä valmis pohja, pizzakiven päälle uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *