DIY Ruoka ja juoma

Sipsit

Yksi kaunis, vaikkakin sateinen ilta minun teki hirmuisesti mieli sipsejä ja kaapissa kököttävät perunat päätyivät hetkessä rapeiksi herkullisiksi sipseiksi. Alla rapsakoiden sipsien salaisuus! Mukavaa vaihtelua sipsi suille.

4-5 perunaa
n. 1 tl suolaa
n. 2 rkl öljyä

Pese perunat hyvin. Höylää juustohöylällä pieniä siivuja öljytylle pellille perunoista (kuorineen). Lisää pinnalle vielä hieman öljyä, suolaa ja muita haluttuja mausteita. Itse laitoin kuusenkerkkäsuolaa sekä sipulijauhetta. Sekoita kaikki mausteet perunoihin ja laita uuniin 250 asteeseen noin 10 minuutin ajaksi. Katso ja varo, ettei perunat pala. Kaveriksi tein dipin maitorahkaan johon lisäsin sormituntumalla suolaa, sokeria, thai-maustetta, aromisuolaa, rosmariinia, basilikaa ja sipulijauhetta.

VINKKI! Rapsakkuuden salaisuus on, että öljyä käyttää hyvin vähän. Perunasiivut myös asetellaan, juuri niin, asetellaan pellille ilmavasti, eivätkä siivut saa olla toistensa päällä.

2 thoughts on “Sipsit”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *