Ajatuksia Koti ja kasvimaa Koti ja remontit

Lomalla

Ihana kesä. Ihana loma.

Olemme grillaanneet niin useasti, että en rehellisesti malta odottaa syksyn saapumista, kaikkia ihania lämpimiä laatikkoruokia, kuumia keittoja sekä vaniljapiirakoita. Pari kertaa käytössä ollut pizzakivi on kyllä ollut todellinen hitti! Parempia pizzoja saa hakea… mutta ei tarvitse hakea! Kotona voi loihtia ravintolatason kiviuunipizzoja!

Pihammekin on saanut uuden, meidänlaisen ilmeen vihdoin ja viimein. Patio on valmistunut ja olemme päivittäin siellä kahvitelleet = laiskotelleet. Ripustimme pation ympärille ihanat aurinkokennovalaisimet, ovat muuten todella tunnelmalliset… kotoisat. Ilmat ovat olleen suotuisia ja aikaa on ollut loputtomiin ja tekemistä on ollut sopivasti – kuvia on otettu mutta postauksia ei niinkään, olen ollut itsekäs ja nauttinut ihan vaan lomastani täysillä.

Piha-aitamme on pian maalattu valkoiseksi ja syksyllä (tai ensi keväänä) istutan kauan haaveilemani ruusupensaat aidan juureen.
Sisätiloissa on myös hieman rempattu. Wc on saanut uutta ilmettä uusilla allastasoilla sekä lattialla. Vanhassa ei niinkään ollut vikaa näöllisesti mutta pienessä tilassa, kaikki pienetkin nurkat sekä kolot täytyy ottaa hyötyyn. Vanha allas oli enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Rempan myötä allastasoa on saatu ylemmäs ja laskutilaa altaan reunoille. Vanhan altaan reunalle sai juuri ja juuri saippuan mutta hammasharjat sekä muut päivittäin tarpeelliset tavarat piti aina siirtää kaappiin ees taas. Lattia oli myös liukas ja kylmä, nyt uuden lattian myötä lämmin sekä märkätilaan sopiva. Allastasot ovat hiottu myrskyssä kaatuneesta puu vanhuksesta ja kuivatus kesti miltei vuoden. Hinnaksi koko huvitukselle tuli altaan hinta, lattia sekä petsit ja lakat. Noin satasen luokkaa, jos sitäkään kun itse teki ja apua sai.

Olen iloinen kun tarvittavat rempat on tehty ja nyt voimme keskittyä täysin rinnoin istutuksiin, luontoon, kukkiin sekä hyönteisiin. Pihallamme on useampi marjapensas, on punaherukkaa ja on valkoherukkaa muttei yhtään mustaherukkaa, joka sattuu olemaan lempparini. Vadelmia kaipaan sekä kirsikka- ja päärynäpuita jotka istutan vielä myöhemmin syksyllä. Ensi vuonna teemme linnuille vesialtaan pihalle ja muutamia linnunpönttöjä. Kutkuttaisi tehdä ötökkähotelleja sekä perhosille ruokinta paikkoja. Pinterest taitaa käydä kuumana tänään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *