

Käytätkö mehiläisvahakääreitä elmukelmun ja/tai folion tilalla? Myönnettäköön, että itse käytän muutenkin harvoin elmua tai foliota koska en ole keksinyt niille oikeasti “must have” -tarvetta, joten näitä kääreitä en tehnyt kuin muutaman. Olen hieman jälkijunassa näiden kanssa sillä tiedän, että moni on jo kuullut mehiläisvahakääreistä. Halusin kuitenkin kirjoittaa oman “vinkkini” tähän hommaan sillä huomasin, että uunissa tehdyt ovat hippasen helpommat kuin silitysraudan kanssa tehdyt!
Mehiläisvahakääre on helppo “muovata” purkkiin kuin purkkiin. Vahakangas lämpenee kädessä ja muotoilu on nopeaa. Viinipulloon ovat tosi käteviä, kun kaikissa pulloissa ei ole uudelleensuljettavia korkkeja. Eli pehmitän mehiläisvahakäären uudeksi korkiksi! Mehiläisvahakääreitä myydään myös ruokakaupoissa, jos ei riitä intoa näiden tekemiseen. En raaskinut ostaa alkuperäisiä Bee´s Wrappeja sillä hinta on mielestäni aika huima, varsinkin kun muutaman kääreen saa halvalla ja nopeasti ihan itse tehden ja haluamastaan kankaasta. Itse valitsin super suloisen kukkakankaan, jonka kävin nyysimässä äitini kangasvarastolta! Mehiläisvahaa voit ostaa esimerkiksi Limepopista ja kankaaksi kelpaa mitkä vaan puuvillaiset, vaikkapa vanhat puhtaat lakanat.
Puuvillakangasta
Sakset
Mehiläsivahaa
Leivinpaperia
Uunin ja uunipellin
- Leikkaa kankaasta erilaisia palasia, sellaisia kuin itse haluat ja käytät. (Alkuperäisissä Bee’s Wrapeissa koot ovat noin 18 x 20 cm, 25 x 28 cm ja 33 x 36 cm.)
- Laita uuni kuumenemaan 200c. Aseta uunipellin päälle leivinpaperi ja sen päälle kankaanpala.
- Asettele mehiläisvahaa siten, että mehiläisvahaa on suurinpiirtein joka puolella kangasta. Liikaa ei kuitenkaan kannata laittaa sillä kankaasta tulee herkästi tahmea + vahaa voi laittaa myöhemmin lisää jos jokin kohta jäi ilman.
- Laita uunipelti kankaineen uuniin kunnes kaikki mehiläisvaha on sulanut (noin minuutti). Jos näet kohtia joihin vahaa ei osunut, lisää nyt ja kuumenna uudestaan. Itse sudin vielä pensselillä kuumaa vahaa kaikkialle.
- Siirrä (kuuma!) kangas jähmettymään vaikka apupöydälle toisen leivinpaperin päälle ja tee toinen/kolmas/neljäs kääre samalla tavalla kuin eka.
Mehiläisvahakääreet pestään kylmällä vedellä ja miedolla saippualla kuten palasaippualla tai Dr. Bronner’s nestesaippualla. Bronnersin saippuoita löytyy meiltä niin keittiöstä kuin kylppäristäkin. Mehiläisvahakääreet kestävät käytössä noin vuoden jonka jälkeen ne voi käyttää sytykkeinä takassa tai retkinuotiolla. Kääreet voi kuulemma myös kompostoida, aika mahtavaa!
Vastaa