Kauneus ja meikit

Miehen ekokosmetiikkaa

Olen saattanut joissain postauksissani lipsauttaa, että miehenikin on hieman kärryillä näistä asioista joita tänne itse kirjoittelen. Minusta on mahtavaa, että voimme yhdessä jutella samoista asioista ja hän ymmärtää, että kaikki tämä ympäristötietoisuus ja luonnollisuus on minulle kovinkin tärkeää ja nykyään tietysti myös hänelle. Olisihan se toisaalta aika kammottavaa itse pyrkiä täysillä ympäristöystävälliseen arkeen ja samalla vauhdilla toinen tyhjentäisi keittiössä muovinkeräysastiaan kaiken aikaa pahvia tai biojätettä.

Mieheni kosmetiikkatuotteet löytyvät kauniisti omieni vierestä hyllyltä. Hyllyllä notkuu hiusvahaa, deodorantti, kosteuttava kasvonaamio sekä Urtkekramin Strong Mint hammastahna. Vanhat Kevin Murphyn pullot ovat kierrätysmateriaaleista tehtyjä puteleita joihin olen siis itse tehnyt uutta hiusvahaa miehelleni. Ohjetta tulossa, stay tuned! Palasaippuoihin siirtyminen hiustenpesussa oli meille molemmille yksi toimiva vaihtoehto josta voit lukea lisää täältä. Topsit sekä vanulaput ovat meillä 100% biohajoavia kunnes saan tehtyä ainakin omaan käyttöön, itsevirkatut tai ommellut vanulaput joita voi uusiokäyttää pesemällä ne koneessa. Mieheni vasta totuttelee ajatukseen luonnollisesta hammastahnasta eli Urtekramin Strong Mint joka kuvassa koreilee. Hänen mielestään tahna on liian mieto ja omaan suuhuni taas liiankin vahva. Kristallidödön hän sai minulta tänä keväänä lahjaksi mutta ainakin tällä hetkellä hän on käynyt varkailla minun kookosdeodorantin purkissa jonka ohjeen löydät täältä. Dödö onkin loppumaisillaan joten pian tulossa uusi, erilainen tee se itse -deodorantti postaus.

Tarkoitukseni on auttaa ja inspiroida muitakin vaihtamaan omat kodin- sekä kosmetiikantuotteet 100% luonnollisiin sekä ekologisiin vaihtoehtoihin. Ajatukseni ja ideani liikkuvat paljon omavaraisuuden haaveissa ja on super ihanaa, että miehenikin on mukana kaikessa tässä ja testailee mielenkiinnolla tekemiäni juttuja. Ensi alkuun havaitsin pientä vastahakoisuutta mutta nykyään hän on todennut tuotteet oikeasti toimiviksi ja siten on innokkaammin mukana. Tällä hetkellä neulon itselleni villapaitaa ja hän pyysi itselleen samanlaista sinisenä… Ihana mies. Kuvassa näkyvät Kevin Murphyn tuotteet ovat olleet meillä käytössä useamman vuoden ennenkuin aloin kirjoittamaan tätä blogia. Kaikki kotoa löytyvät vanhat KM:n shampoo- sekä hoitoainepurkit pääsevät uusiokäyttöön. Nämä pullot on meinaan super kivoja… Nykyään, ympäristön kannalta Murphyn tuotteet eivät ole sisällöiltään enää haluamani valinta ja sen myötä olen vain uusiokäyttänyt purkit ja tehnyt esimerkiksi juuri hiusvahaa sisälle joka on sekä miehelleni terveellisempi vaihtoehto että luonnolle ympäristöteko.

2 thoughts on “Miehen ekokosmetiikkaa”

  1. Onpa ihanaa, kun mieskin intoutuu elämäntyyliin mukaan <3 Hesarissa oli just juttu siitä, miten moni mies kokee ekologisuuden “epämiehekkääksi” ja yhäkin ekotekojen taustalla ovat korostetussa asemassa naiset. Propsit siis ukkelillesi!

    1. Niin on 🙂 On myös todella paljon helpompaa kun molemmat on “samassa veneessä” eikä tarvitse hiuksia repiä toisen takia. 😀 On miehekästä ekoilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *