Suklainen päärynäkakku

Kakkupohjien kuningas. Sopii niin kakkupohjiin, mokkaruutuihin kuin kahvikakkuihin. Ihanan mehevä peruspohja mikä tänään taipui päärynäkakuksi. Uuni on on ollut kuumana koko aamun, on tehty piirakoita ja kakkuja, herkkuja pakkaseen odottamaan syysjuhlia. Siitä kuitenkin tuli mieleen, että kuinka kiva olisikin tehdä kakkuja valmiiksi pakkaseen ja aina kun tekisi mieli, olisi semmoinen valmiiksi tehtynä lämmitystä vaille. Aika jees!

Suklainen päärynäkakku

3 päärynää
125 g voita
50 g tummaata suklaata

1 dl öljyä
2 dl maitoa
2 dl piimää
3 munaa
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria

5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 rkl vaniljasokeria

Sulata voi sekä suklaa mikrossa varovasti, välillä sekoittaen. Siirrä voisuklaa massa isompaan kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, maito, piimä, sokerit ja munat. Vatkaa seos kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään sihvilän läpi ja lisää suklaa massaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi mutta vältä turhaa vaivaamista ettei taikina sitkisty. Valitse mieluinen vuoka. Kuvassa oleva on normaalinkokoinen leipävuoka mutta kahvikakkuvuoka käy myös hyvin. Voitele vuoka voi sulalla, käytä halutessasi myös korppujauhoja. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

Kuori päärynät. Tökkää päärynät taikinaan kolme peräkkäin. Päärynät näkyvät aluksi paljonkin päältä, taikinan kohotessa päärynät kuitenkin katoavat taikinan syvyyksiin. Itse leikkasin kannasta hieman pois ettei päärynät pala, tämä oli kuitenkin turhaa sillä unohdin, että taikina kohoaa paljonkin uunissa. Olisivat saanut mielestäni näkyä enemmän päältä. Eli älä leikkaa!

Paista uunissa 160 asteessa noin tunti. Lisäsin loppuvaiheessa noin 45 minuutin kohdalla lämmön 200 asteeseen. Poista vuoka uunista heti kun kakkuun tökättyyn tikkuun ei jää enää taikinaa. Avasin luukun muistaakseni kolmesti, ennenkuin oli valmis. Jäähdytä kokonaan ja kumoa muotista tarjoilulautaselle. Tarjoile jäätelön tai valkosuklaa raitojen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *