Herkullisin tomaatti-fetapiirakka

Lemppari piiras!

Tämä on paras piiras jota olen koskaan syönyt. Niin maukas, sopivan suolainen ja porkkanapohja sopii tähän ihan superisti. Ohje on vanha ja en muista mistä olen tämän joskus bongannut, onneksi otin ohjeen ylös. Hieman muunneltuna omanlainen versio ja nam miten hyvä. Ohje on niin helppo ja silti niin hitsin hyvä! Ihan paras! Onko tarpeeksi kehuttu? Eikun hommiin ja ääntä kohti!

Porkkanapohja:

Ohje on noin 28cm pyöreään piirasvuokaan.

100 g voita
1 dl raastettua porkkanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/tl suolaa

Feta-tomaatti-pesto täyte:

200 g fetajuustoa
1 prk Tommie’s napostelu tomaatteja (tai perus kirsikkatomaatit)
1 pss cheddar-gouda-juustoraastetta
basilikan lehtiä reilusti

200 g philadelphia tuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
2 rkl vihreää pestoa (tai miten haluaa, maistele)
1/2 tl suolaa

Porkkanapohja ohje:
Raasta pari porkkanaa raasteeksi ja sekoita huoneenlämpöiseen voihin. (voihon? voihin? Hassu sana…) Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä porkkanamassaan. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja sen reunoille. Laita vuoka jääkaappiin noin tunniksi. Valmista tässä välissä täyte alla olevan ohjeen mukaan. Esipaista pohja sen jälkeen noin 225 asteessa 10 minuttia.

Täyte ohje:
Lisää esipaistetun pohjan päälle puolet fetajuustosta, puolitetuista tomaateista, reilusti basilikanlehtiä ja hieman juustoraastetta. Sekoita käsivatkaimen avulla pesto, maito, kanamunat, suola ja tuorejuusto. Maista ja lisää halutessassi pestoa lisää. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää loput fetajuustosta, juustoraasteesta ja tomaatista.

Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia kunnes piirakka on hyytynyt. Jäähdytä ennen syömistä tai pakasta odottamaan juhlia. Jos pakastat piirakan, lämmitä piirakka vielä ennen tarjoilua sopivasti uunissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *